Hur du blir mer effektiv på jobbet

Hur du blir mer effektiv på jobbet

Entreprenörer och egenföretagare tampas alla med den enorma utmaningen av att helt enkelt få gjort allt som måstes. Man kan vinna en del av striden genom att helt enkelt tänka på rätt sätt. Många tar sig aldrig tid till att definiera sina högsta prioriteringar. Att bestämma vilka uppgifter som är viktigast ger dig en plan över vad du bör fokusera på.

 

Det är också viktigt att identifiera tidsödslande delar.

 

Oavsett hur utmaningen ser ut är hela grunden att din tidshantering är bra så att du kan identifiera vilka områden som präglas av ineffektivitet. Du kan sedan jobba på att hitta specifika lösningar som hjälper dig att lösa dessa problem. Nedan hittar du t.ex. några bra verktyg.

  1. Google Dokumenter

Google Dokumenter är kopplat till Gmail och låter dig skapa, lagra och dela dokument online. Deras grundläggande verktyg innehåller ett ordbehandlingsprogram, kalkylblad, databaser, presentationer, samt mycket mer. Många av funktionerna i Microsoft Word finns också med. När du hanterar stora filer eller överaktiva spamfilter är det ett användbart verktyg för att spara dokument som rör sig mellan teammedlemmar.

  1. Dropbox

Dropbox är en mjukvara till hårddisken som låter dig lagra dina filer på nätet, synkroniserar dem på olika datorer och delar dem med teammedlemmar eller till och med mellan dina egna datorer. De kan enkelt delas med vem som helst. Dropbox låter dig också säkerhetskopiera dina filer och komma åt dem på distans från var som helst.

  1. En smartphone

Vi har alla varit med om att man fått de allra bästa idéernai duschen, mitt i trafiken eller på tåget. I stället för att skriva en fantastisk idé på en papperslapp eller på baksidan av en servett är det bättre att du skriver ner den på telefonen istället.

  1. Tänk klart

Försök att se till att du bara fokuserar på själva uppgiften. Håll ditt skrivbord lika städat som ditt sinne och distrahera inte dig själv med saker som inte är viktigt.

 

I dagens samhälle är vi självklart besatta av produktivitet. Det är lätt att förstå varför om man ser över allt man måste uppnå i privatlivet och på arbetsplatsen.

 

När du väl har bestämt dig för vad som är viktigt är det bara att göra det lättare för dig själv att uppnå dina mål – på kortare tid och med mindre stress – genom att strategiskt använda verktyg.

 

Ta en titt på shoppo.se om du är intresserad av andra användbara verktyg för att förbättra din vardag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *