Vanligaste säkerhetstabbarna som företag gör

Vanligaste säkerhetstabbarna som företag gör

Det låter allvarligt att ha säkerhetshål och att bli hackad. Det är kanske något som bara händer med andra? Vi skapar, samlar in och delar mer information idag än någonsin tidigare. Samtidigt har den här informationen aldrig haft större värde. Och ju högre värdet är, ju mer utsatt är vi för stöld – datastöld. Det här är ett problem som växer i skala och orsakar allt större skador för företag. Det är självklart viktigt för både företaget och dess användare att de känner sig säkra och trygga när de använder företagets tjänster.

Förutom de tekniska åtgärder som kan vidtas för att se till att verksamheten inte utsätts för IT-attacker anses kunskap vara en av de mest effektiva åtgärderna när det gäller att stoppa attacker på ditt företag. Här är några av de vanligaste misstag som personer gör:

Vi skickar av misstag ut konfidentiella uppgifter eller dokument till fel person. De kan t.ex. ha liknande namn eller e-postadresser. Det kan dessutom råka vara så att alla dina kollegor inte är helt säker på vilken information och vilka dokument som är konfidentiella. Klicka här om du letar efter en redovisningskonsult i Stockholm.

Trådlösa nätverk

Trådlösa nätverk är idag allmän egendom. Ett trådlöst nätverk måste skyddas så att det är enklare att förhindra att obehöriga personer får åtkomst. Det är dessutom viktigt att tänka sig för innan man loggar in på okända öppna nätverk. Det är lätt för en bedragare att hämta ut lösenord och känslig information genom att lura folk till att ansluta sig till öppna, trådlösa nätverk. En annan stor tabbe är att använda samma mobil, bärbara dator eller surfplatta privat som du gör på jobbet och installerar nya appar och program. På så sätt glömmer man också enkelt lösenordsskydd.

Många laddar dessutom ner eller klickar på skadliga saker i ett e-postmeddelande eller en länk på en hemsida. Säkerheten blir också sämre på datorn om man använder en gammal programvara eller äldre versioner av programmen som är installerade på våra enheter.

Det är många appar/program som man måste logga in på, och för att slippa behöva komma ihåg alla lösenord använder vi enkla lösenord som ofta är samma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *